Asiaa ja elämyksiä!

Hevoset

Olet täällä

Hevososastolla huolehditaan hevosten hyvinvoinnista ja kisaillaan

 
Hevososastolla huolehditaan hevosista monella tavalla, sillä tämän vuoden teemana on hevosten hyvinvointi. Suomenhevosrotu täyttää tänä vuonna 110-vuotta ja Farmarissa näkyy myös suomenhevosen merkitys 100-vuotiaalle Suomelle. Tule hevososastolle ja kentälle keskustelemaan ammattilaisten kanssa, tutustumaan nykyajan hevosmaailmaan ja näytteilleasettajien tarjontaan ja seuraamaan kisoja ja tapahtumia! Tapahtumassa on esillä Farmari 2017 ja Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n valitsema kimppavarsa, josta voi ostaa osuuksia.
 
Tapahtumia, kisoja ja poimintoja
 
• Työnäytöksiä, valjastusta ja kengitystä
• Poniagilityä
• Talutusratsastusta
• Lännenratsastusnäytöksiä, eri lajeja ja tyylejä
• Hevoshierontanäytöksiä
• Tanssii hevosen kanssa-esityksiä
• Maailman suurin hevosrotu Shirehevonen esittelyssä
• Maailman pienimmän hevosrodun miniatyyrihevoset esittelyssä
• Monia muita hevosrotuja
 
 
 
 
Kimppavarsa Ropertto saapuu Farmariin
Farmari 2017:n ja Seinäjoen raviradan keväällä hankkima, 2-vuotias suomenhevoskimppavarsa Ropertto on esillä Farmarissa.
Ropertto on hyväluonteinen ja omaa suvun, jossa on useita nuoria lahjakkuuksia, Ropertton isä on Camri (20,8) ja emä Rosmariini, emänisä Viesker (19,9). Kimppavarsasta on mahdollisuus ostaa osuuksia. Tutustu Roperttoon täällä.
 
 
 
 
 
 
Farmarissa nähdään Tanssii hevosen kanssa-esityksiä
 
Farmarissa nähdään ihmisen ja hevosen välistä herkkyyttä, kehonkieltä ja läsnäoloa parhaimmillaan. Tanssi-liiketerapeutti ja Luovuuden Lakeus yrityksen perustaja Sonja Jokiranta kutsuu Aava suomenhevosen tanssiin.
– Aava-hevonen on syntynyt ja kasvanut Toiskassa, joka on lastensuojeluun erikoistunut perheyritys Koskenkorvalla. Toiskassa järjestetään esimerkiksi monenlaista hevostoimintaa tähän liittyen ja tanssiesitys Farmarissa toteutetaan Toiskan ja osittain Elämänmaku -hankkeen kautta. Esityksen tarkoituksena on osoittaa, miten herkkä hevonen on ja miten se ymmärtää ihmisen kehonkieltä ja energiaa erittäin hyvin, kertoo Elämänmaku –hankkeen
koordinaattori Osku Ketola.
 
Tanssin tavoite on autenttinen liike hevosen kanssa ja liikkeen pohjana on perinteinen maastakäsin tapahtuva hevosenkäsittelytaito.
– Hevonen lähtee kutsun voimasta tanssiin ilman voimaa, täysin omasta tahdostaan. Siitä syntyy yhteys hevosen ja tanssijan välille, Ketola selventää.
 
Tanssii hevosen kanssa nähdään päivittäin Farmarissa.