Asiaa ja elämyksiä!

Farmari avaa ovensa huomenna

Olet täällä

Farmarin portit avautuvat huomenna

 

Farmari 2017 avaa porttinsa Seinäjoella keskiviikkona. Luvassa on vahva maatalousalan ammattinäyttely, joka kerää yhteen väkeä ympäri Suomen. Kävijöissä on myös iso joukko kuluttajia, joille Farmari on ainoa paikka, jossa kohdata kattavasti maaseutua ja suomalaista maataloutta.

Farmari on kiinnostanut näytteilleasettajia, joita on 17 hehtaarin näyttelyalueella yli 600. Mukana on runsaasti koneita, jopa autoja, joihin voi tutustua ympäri näyttelyaluetta. Kotieläinkentällä ovat vahvasti esillä lypsykarja, lihanaudat, siat, hevoset ja lampaat. Kaiken kaikkiaan alueella on yli 300 eläintä. Farmarissa on myös oma torialueensa sekä kattava metsäosasto ohjelmalavoineen.

Suomalainen ruoka on Farmarissa kunniaroolissa. Se näkyy muun muassa Suomi 100 Syödään yhdessä –kampanjana sekä Maku-osaston lavaohjelmassa ja Lähiruokatorilla. Kädentaitoja, sisustusta ja askartelua on tarjolla Taito-alueella.

Farmari-tunnelmaa voi seurata suorana 14. – 15.6 MMM:n Farmari-kanavalla, www.mmm.fi/farmari2017
 

Farmarissa on monta tapahtumalavaa. Päälavalla on ohjelmassa erilaisia seminaareja ja palkitsemistilaisuuksia.

Päälava ke
11.00 Avajaiset: Juhlapuhujana sisäministeri Paula Risikko
12.30 Vuoden sikateko-palkinnon jako, Suomen sikayrittäjät ry
13.30 Suomi 100-Tulevaisuuskeskustelu: Maatalous ja ruoka Suomessa vuonna 2067. Maa-ja metsätalousvaliokunnan ja valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston ohjelma.

Päälava to
10.30 Biotalous ja vastuullisuus -seminaari, mukana mm. pääministeri Juha Sipilä, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki
12.30 Valio Maitojuhla

Päälava pe
8.30 KasvuOpen semifinaali: Maaseudun Kasvupolku
11.00 MTK 100 Synttärikahvit jäsenille
13.30 Farmarin pääjuhla: Juhlapuhujana maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
Ohjelmassa mm. Farmari-lipun luovutus seuraavalle Farmari-keskukselle

Päälava la
10.30 AgriSpin-innovaatioseminaari: Millaista on tehokas maaseudun innovaatioiden tukeminen?
Ohjelmassa mm. FinAgEng –opinnäytestipendin luovutus

Teuvo Hakkarainen sahaa, Antti Herlin avaa
Bongaa julkkis Farmarissa!

 
Maatalousnäyttelyssä on perinteisesti mukana myös julkisuudesta tuttuja kasvoja. Näin on tänäkin vuonna. Jokaisena Farmari-päivänä mukana on näyttelyemäntänä Olga Temonen. Farmarin ja MMM:n yhteisgrillillä on päivittäin muun muassa poliitikkoja. Myös kaikilla tapahtumalavoilla on päivittäin julkkiksia.
 
Ke
Paula Risikko, sisäministeri, päälava, avajaiset klo 11.00
Anne Kalmari, kansanedustaja, Farmarin ja MMM:n grilli, klo 15.00
Teuvo Hakkarainen, kansanedustaja, klo 15.00, sirkkelisahausnäytös konekentällä, Kallion konepajan osasto (KK 88)
Susanna Koski, kansanedustaja, metsälava, klo 15.15
 
To
Juha Sipilä, pääministeri, Biotalous ja vastuullisuus –seminaari, päälava klo 10.30
Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko, Biotalous ja vastuullisuus –seminaari, päälava klo 10.30
Juha Mieto klo 10.30 Halonhakkuukisat, metsäosasto
Mika Lintilä, elinkeinoministeri, metsälava 11.30
Mira Potkonen, nyrkkeilijä, Farmarin ja MMM:n grilli, klo 11.00
Johanna Karimäki, kansanedustaja, Farmarin ja MMM:n grilli, klo 16.00
 
Pe
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, pääjuhla, päälava klo 13.30
Juha Mieto klo 10.30 Halonhakkuukisat, metsäosasto
Antti Herlin, lihakarjakehä, hereford vuosinäyttely, klo 10.30
Henna Virkkunen, MEP, Farmarin ja MMM:n grilli, 13.30
Jari Leppä, maa- ja metsätalousministeri, Farmarin ja MMM:n grilli, klo 16.30
Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko, Farmarin ja MMM:n grilli, klo 16.30
Mikirotta, tubettaja, Katulava klo 17.00
Boheemi, tubettaja, Katulava klo 18.00

 
La
Juha Marttila, pj. MTK, Farmarin ja MMM:n grilli, klo 11.30
Harry Wallin, kansanedustaja, Farmarin ja MMM:n grilli, klo 13.30
Kerttu Niskanen, hiihtäjä, klo 12-14 Valion osasto

Farmarin kotieläinkenttä hurmaa monipuolisuudellaan

Farmarin kotieläinkentällä on eläimiä yli 300. Lypsykarjakehässä tapahtuu päivittäin jotain, sillä kehässä esittäytyvät eri lypsyrodut ja eri-ikäiset karjankäsittelijät ottavat mittaa toisistaan karjankäsittelyn Junior Handler, Youngbreeders sekä Showmanship-luokissa. Valtakunnallinen lypsykarjanäyttely tarjoaa ammattiasiaa ja tietoa lypsyrotuihin liittyen. Keskiviikkona on  suomenkarjapäivä,  jolloin  kehässä  järjestetään  rodun  näyttely. Torstaina on  vuorossa  ayrshire-rodun  näyttely  ja  hiehoagility yhteistyökumppaneille. Perjantaina ovat karjankäsittelykilpailut, nuorille  Junior  Handler  ja  nuorille  aikuisille Showmanship sekä Young Breeders. Lauantaina järjestetään  holstein-rodun  vuosinäyttely  sekä  jersey ja brown swiss rodun näyttely. Osastolla joka päivä iltalypsy.
 
Lihakarjaosastolla on useita rotuja  sekä  paimennus-  ja  lännenratsastusnäytöksiä  hevosilla.  Lihakarjaosastolle on tulossa karjaa kuudesta eri lihakarjarodusta: hereford, limousin, charolais, simmental, highland cattle ja galloway. Päivittäin  kehässä  on  hevosten  ja  karjan  yhteistyötä  paimennusnäytöksissä,  joissa lännenhevoset paimentavat karjaa.

Lammasosastolla on rotuesittelyitä ja erilaisia kilpailuja. Perjantaina on karitsankesyttäjäkilpailu, jossa lapset esittelevät karitsoiden käsittelytaitoja. Lauantaina lampaan kerinnän SM-kisat, joissa Suomen mestarit ottavat mittaa toisistaan. SM-kilpailu käydään kansainvälisten sääntöjen mukaan ja mukana on myös avoin sarja.
 
Siipikarjaosastolla on kanarotuja, viiriäisiä, ankkoja, helmikanoja ja broileriuntuvikkoja. Farmarin kotieläinosastoilla on yllämainittujen eläinlajien lisäksi monia muita eläimiä. Farmariin saapuu mm. aasi, vuohia, sikoja, alpakoita sekä alkuperäiskarjan eri rotuja.

Mainittavaa on myös näyttävä alkuperäisrotuosasto rantalaitumella, jossa nähtävillä monia alkuperäiskarjarotuja sekä kuttuja. Kiipeilevät kilit nähtävissä rantalaitumen läheisyydessä. Luonnonvarakeskuksen tutkijat ovat alkuperäisosastolla mukana kertomassa muun muassa miten lehmän ja ihmisen tiet ovat kohdanneet.

Tänä vuonna Farmarissa sikoja pääsee ihailemaan vain kahden aidan takaa. Näin siksi, että sikaruttoriskin vuoksi tupla-aitoja vaaditaan, kun sikoja pidetään ulkona. Tupla-aidan tarkoitus on estää sikojen pääsy tekemisiin luonnoneläinten kanssa. Sikaruttoa ei Suomessa vielä onneksi ole eikä se tartu ihmiseen.

Farmarin sikaosaston päähän kokoontuvat perinteiseen tapaan Siantuntijat. Tarjolla on asiaa sikarutosta, sikalan tautitorjunnasta, neuvo-palveluista ja edunvalvonnasta.

LUE LISÄÄ: http://farmari.net/nayttelyntarjonta