Asiaa ja elämyksiä!

Farmari nousee 2.-4.7.2020 Mikkeliin uudistuneelle näyttelyalueelle

Olet täällä

Farmari-Maatalousnäyttely 2.-4.7.2020 Mikkelissä – uudistunut näyttelyalue

Farmari-Maatalousnäyttely järjestetään seuraavan kerran 2.-4.7.2020 Mikkelissä. Näyttelyssä on vahvasti esillä maa- ja metsätalous, ruoka, maaseutuelinkeinot ja riista- ja kalatalous. Koneita nähdään sekä maa- että metsätaloudesta. Näyttely järjestetään uudistuneella näyttelyalueella Kalevankankaalla.

– Etelä-Savossa ja itäisessä Suomessa on monipuolista ja vahvaa maataloustuotantoa, joka perustuu maitoon, lihaan ja erikoistuotantoon. Elintarviketuotantoa täydentävät metsätalous ja voimakkaasti kehittyvä biotalous ja bioenergian tuotanto. Alueemme painopisteitä ovat lisäksi maaseudun muu yritystoiminta, kuten puhtaisiin vesistöihin ja luontoon nojaavat matkailupalvelut. Nämä sektorit näkyvät näyttelyssä ja tuovat siten hyvää alueellista painotusta Farmariin, kertoo toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo näyttelyn painotuksista ja vahvuuksista.

Farmari-Maatalousnäyttely on ammattitapahtuma. Se tarjoaa myös hyvän näkymän nykyaikaiseen maatalouteen ja maataloustuotantoon kaikille ruuasta ja ruuantuotannosta kiinnostuneille. Näyttely on suosittu maa- ja metsätalouden ammattiväen kohtaamispaikka ja uusiin asioihin tutustuminen on vilkasta. Paikalla näyttelyssä on koko ruokaketju kuluttajasta panosteollisuuteen asti. Tutut näyttelykokonaisuudet ovat edustavasti esillä: kotieläimet, koneet, tieto, kädentaidot, metsä sekä erä ja vapaa-aika.

Uudistunut näyttelyalue luo hyvät puitteet

Näyttelyalue on kompakti urheilupuistomainen kokonaisuus ja etäisyydet siinä ovat lyhyet. Uuden alueen keskipisteeksi on vast’ikään valmistunut Saimaa Stadiumi Areena. Laajat ja päällystetyt ulkoalueet antavat uudet mahdollisuudet näyttäville ulko-osastoille.

- Uuden näyttelyalueen koko on 13 hehtaaria. Päällystettyä ulkoaluetta on liki 3 hehtaaria ja sisätilaa jäähalleissa ja uudessa Saimaa Stadiumi Areenassa hulppeat 8600 neliömetriä. Uudistunut alue tarjoaa erinomaiset puitteet näyttelyosastoille sekä palveluille Farmari-näyttelyssä, kuvailee näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola.

Päivämäärät jo nyt kalenteriin

Tulevan Farmarin näyttelypäivät kannattaa jo nyt laittaa kalenteriin ja näytteilleasettajana alkaa miettiä osallistumista. Näytteilleasettajaksi ilmoittautuminen avautuu vuoden 2019 syksyllä.

Seuraa uutisointiamme nettisivuiltamme osoitteesta Farmari.net, Facebookista, Twitteristä ja Instagramista.

Lisätietoja

Kirsi Mutka-Paintola, kirsi.mutka-paintola@proagria.fi, p. 043 826 7882

Henri Honkala, henri.honkala@proagria.fi, p. 040 827 7100

Heikki Pahkasalo, heikki.pahkasalo@proagria.fi, p. 040 583 4890