Asiaa ja elämyksiä!

Farmarissa komea kattaus koneita ammattilais- ja kuluttajakäyttöön

Olet täällä

Farmarissa koneita on monessa paikassa. Varsinaisia isojen koneiden konekenttiä on alueella kaksi kappaletta.  Tapahtuma kokoaa yhteen maa- ja metsätalouskoneet, maanrakennuskoneet, kiinteistönhuollonkoneet sekä nurmipuolen koneet. Vahvasti ovat esillä myös maataloustarvikkeet.

 
Farmarin konekenttä on jaettu kahteen osaan, että painavia koneita saatiin mahdollisimman paljon kantavalle asfaltille. Kentällä ovat esittelyssä kaikki päätraktorimerkit. Konekentältä löytyy monipuolisesti maatalouskoneita eri tuotantosuunnille ja käyttötarkoituksiin, esimerkiksi erikoiskasvinviljelyyn liittyviä koneita löytyy ja nautapuolen koneista muun muassa seosrehuvaunuja.

-          Konenäyttelynä Farmaria voikin luonnehtia monipuoliseksi, iloitsee Farmarin näyttelypäällikkö Henri Honkala.

-          Mukaan kentälle on saatu myös Amazonen hinattavien ruiskujen lippulaiva, Suomen suurin Amazonen hinattava kasvinsuojeluruisku UX 11200. Se on varmasti näkemisen arvoinen, kertoo Honkala.
 

Maataloustarvikkeet ovat konekentällä vahvasti esillä ja mukana on esimerkiksi rengasvalmistajia. Konekentälle on saatu myös maanrakennuspuolen koneita. Samoin esimerkiksi urakointikäyttöön soveltuvia perävaunuja, kaivureita, trukkeja ja kurottajia.
 

Viime vuosina peltojen peruskuivatukseen on jälleen kiinnitetty huomiota. Salaojitus onkin ollut hieman kasvussa viime vuosina. Tämä näkyy myös Farmarissa, koska peruskuivatus on kattavasti esillä. Salaojituksen kone- ja tarvikevalmistajat sekä salaojasuunnittelijat ja -urakoitsijat ovat laajasti edustettuina.

Konekenttä tarjoaa nähtävää tuotantosuunnasta riippumatta. Myös kiinteistönhuoltokoneiden osalta vertailtavaa löytyy. Konekentällä sekä metsä- ja energiaosastolla on runsaasti metsätalouden kalustoa. Muun muassa mukana on energiapuukouria ja klapikoneita.

-          Farmarissa onkin hyvä vertailla koneita ja tehdä kauppaa, näyttelypäällikkö Honkala muistuttaa  

 

LISÄTIETOJA: Farmari 2017, näyttelypäällikkö, Henri Honkala, p. 040 8277 100