Asiaa ja elämyksiä!

Kotieläinosastolla tapahtuu jatkuvasti

Olet täällä

Kotieläinosaston kehissä ja osastoilla on tarjolla monipuolista ohjelmaa niin ammattilaisille kuin kuluttajille. Alueella on lypsykarja-, lihakarja-, hevos- ja lammaskehä. Kehissä on esillä niin ammattiasiaa kuin vauhdikasta nähtävää. Osastolla pääsee tutustumaan parhaimpiin käytäntöihin ja tapaamaan kollegoja sekä näkemään eläimiä ja niiden käsittelyä läheltä.

Lypsykarjaosastolla torstai on Suomen yleisimmän lypsykarjarodun Ayrshiren päivä. Torstaina näyttelyssä on mukana huippukarjojen hienoja jalostuseläimiä. Tuomari on pohjoisirlantilainen John Suffern, Ravenhill jalostuskarjan omistaja. Kilpailupäivän päätteeksi pidetään leikkimielinen hiehoagility, joka on aina ollut yleisömagneetti. Päivittäin lypsykarjaosastolla kuullaan myös muun muassa maatilayrittäjän arjesta sekä nähdään vasikoita igluissa, lehmien pesua ja puunausta sekä iltalypsy.

Lihakarjaosastolla on laajasti esillä eri rotuja. Kasvattajat saavat rotuesittelyistä tietoa eri rotujen kasvatuksen hyvistä ja huonoista puolista. Lihakarjakehässä on torstaista lauantaihin pihvikarjan rakennearvostelua sekä päivittäin muun muassa paimennusnäytöksiä, joissa lännenhevoset paimentavat karjaa.

Hevososastolla tapahtuu niin hevoskehässä kuin hevospuistossa. Kehässä on päivittäin nähtävänä muun muassa Majakka ja perävaunu eli suurin hevosrotu shire ja eurooppalainen miniatyyrihevonen. Torstaina on nähtävillä myös Tupsujalat estradilla -esitys, jossa esillä ovat irlannin cob, friisiläinen hevonen ja shire. Hevospuistossa keskitytään hevosen hyvinvointiin ja puistossa nähdään muun muassa kengitystä ja hevosen hierontaa. Näkemisen arvoinen on Farmaria varten tehty Tanssii hevosen kanssa -esitys, jossa tanssiliiketerapeutti Sonja Jokiranta kutsuu Aava-hevosen tanssiin.
Kaiken kaikkiaan Farmarissa on nähtävillä yli 300 eläintä. Eläimet myös vaihtuvat näyttelyn aikana. Lypsy- ja lihakarjan sekä hevosten lisäksi Farmarissa näkee lampaita, vuohia, sikoja, alpakoita, siipikarjaa sekä monia muita eläimiä.