Farmari kannustaa lapsia ja nuoria käsittelemään eläimiä - Ilmoittaudu karitsan kesyttäjä kilpailuun!

1 min lukuaika

Uutiset

Kun nuorena oppii ja on kiinnostunut käsittelemään eläimiä, jatkuu kiinnostus aikuisenakin. Toisena näyttelypäivänä, pe 5.7., järjestetään lapsille suunnattu karitsan käsittely eli kesytys mittelö. Kilpailussa etsitään parasta paria Junior Handler tyyliin.

Karitsan Kesyttaja2

Leikkimielisessä kilpailussa kisataan kahdessa sarjassa, alle ja yli 10 vuotiaat lapset. Lampaan tulee olla vuonna 2024 syntynyt karitsa. Karitsan kanssa kierretään pieni temppurata. Suorituksessa arvioidaan pukeutuminen, lapsen ja karitsan välinen vuorovaikutus ja käsittely. Osallistua voi oman karitsan kanssa tai lainakaritsan kanssa (farmarissa muutamia saatavilla).

Kilpailussa katsotaan kuinka lapsi ohjaa eläintä ja kuinka hän tuo esille sitä sekä kuinka hän huomioi tuomarin ohjeet. Tuomari katsoo eläimen esittämistä liikkeissä ja paikalla seistessä. Tuomari voi pyytää liikkumaa kehää ympäri yhdessä ja erikseen esim. edestakaisin tai kolmio tai esim. pareittain vierekkäin. Tuomari voi seistessä katsoa eläintä edestä, takaa tai sivulta ja esittäjän pitää väistää sen verran, että tuomari näkee eläimen. Esittäjä ei saa koskaan olla tuomarin ja eläimen välissä. Tuomari kiinnittää huomiota rauhalliseen eläimen käsittelyyn. Pienillä lapsilla avustajan käyttö sallittu.

Ilmoittautuminen 30.5.2024 mennessä tällä lomakkeella

Karitsan kesytys 2024