Farmari kokosi 59 000 kävijää

1 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Lauantai-päivän kävijämäärä nousi 23 000:n.

Farmari 2022 väkijoukko

Torstaina kävijöitä oli 17 000 ja perjantaina 19 000. Koko tapahtuman kävijämäärä kolmen päivän aikana oli 59 000.

- Olemme tyytyväisiä kävijämäärään, näyttelylle asettamamme laadulliset tavoitteet on saavutettu. Tavoitteenamme on ollut luoda rento kohtaamispaikka kuluttajille, ammattilaisille ja sidosryhmille asiaohjelmineen ja kuluttajasisältöineen, kertoo näyttelyjohtaja Henri Honkala.

Viipymä näyttelyssä on ollut kävijöillä tänään selkeästi aiempia päiviä pidempi.

- Sama positiivinen tunnelma välittyy, kuin aiempina päivinä. Huomaa että sekä näytteilleasettajilla että kävijöillä on hymy herkässä, Honkala jatkaa.

Näyttelyn kolmas päivä alkoi vilkkaasti. Juhlahallissa tehtiin katsaus maatalousnäyttelyn historiaan ja muisteltiin IEVA:a 40 vuoden takaa. IEVA oli aikaansa edellä ja kaikkien Tindereiden äiti. Ennen tietokoneita ja lukuisia deittialustoja IEVA auttoi parien muodostumisessa. Muisteluiden jälkeen päästiin latotansseihin Nostalgia-orkesterin tahdissa.

Kotieläinkentällä oli ayrshire-vuosinäyttely ja lammaskehässä oli lammasnäyttelyn lisäksi mm. erilaisia lammasesityksiä. Tubettaja Muwex tapasi fanejaan ProAgrian osastolla.

Lavoilla käytiin ajankohtaisia keskusteluja ja mm. peltolohkoihin ja peltomaahan liittyvät puheenvuorot kiinnostivat yleisöä. Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen veti porukkaa Saimaa-lavan läheisyyteen kuulemaan Euroopan tason näkymistä huoltovarmuuteen ja kustannuskriisiin.

Seuraava Farmari järjestetään vuonna 2024 Seinäjoella.

Kilpailuiden tulokset, päivän ajankohtaiset tiedotteet ja juhlapuhujien puheet löytyvät ajankohtaista-osiosta.

Farmari 2022 kuvapankki