Farmari sulkee katuja, pysäköinti lentokentällä

2 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Yleisöpysäköinti Farmariin on Seinäjoen lentokentällä, Ilmajoella. Farmarin rakentuminen vaikuttaa myös katujärjestelyihin.

Farmari katusulku

Vilkas tapahtumakesä näkyy Seinäjoen keskustan alueella katujen sulkemisena. Farmari-maatalousnäyttely järjestetään 4.-6.7. ja alue rakentuu Huhtalaan Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristöön.

Farmari sulkee Kirkkokadun väliltä Kaartotie-Huhtalantie 1.-7.7. Kirkkokadulle rakentuu Farmari-katu osastoineen.

Pysäköinti lentokentällä

Suurtapahtuma vaatii omat pysäköintijärjestelynsä, jotta suuri määrä ihmisiä saadaan sujuvasti näyttelyyn. Farmarin yleisölle on pysäköinti Seinäjoen lentokentällä Ilmajoella.

- Bussit kuljettavat näyttelykävijöitä pysäköinnistä alueelle non stoppina, matkaa on noin vartin verran. Ostamalla pysäköintilipun pääsee kätevästi bussilla portille ja takaisin pysäköintiin. Porteille ei kannata omalla autolla suuren yleisön lähteä, tilaa pysäköintiin alueella ei ole, muistuttaa Farmarin näyttelypäällikkö Kirsi Varila.

Suurin osa pysäköinnistä alueelle ja takaisin kuljettavista linja-autoista on matalalattiabusseja, joten niihin pääsee myös pyörätuoleilla sekä lastenrattailla. Invapysäköinnille on varattu myös tilaa Elinkeinotalon pihasta (os. Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki). Pyörille on varattu tilaa jokaisen portin läheisyydestä. Moottoripyörillä liikkuvien kannattaa seurata opasteita moottoripyöräparkkiin Alaseinäjoenkadulla. Maksullinen koiraparkki löytyy Areena-portin läheisyydestä.

Matonpesupaikka poissa käytöstä

Uimahalli-Urheilutalon takana, Alasenkadun päässä sijaitseva keskustan matonpesupaikka on poissa käytöstä 26.6.–14.7. välisenä aikana. Farmarin kotieläinosastoja rakentuu matonpesupaikan liepeille.

- Matot kannattaa pestä ennen juhannusta, Farmarin aikana alueelle rakentuu lihakarjaosastoja, Varila vinkkaa.

Farmari 2024 -maatalousnäyttely Seinäjoella 4.-6.7.2024, Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristö. Luvassa on kolme tapahtumapäivää, lähes 400 näytteilleasettajaa, yli 200 eläintä ja yli 250 ohjelmanumeroa.

Alueelle rakentuu monipuolinen näyttelyalue, jossa on esillä vastuullinen kotieläintuotanto, kattava konekenttäalue laitteineen ja uutuuksineen, monipuolinen metsä- ja energiaosasto, sekä palveluita ja osaamista tarjoavat osastot sisä- ja ulkoalueilla. Mukana on lisäksi lähiruoka-, kädentaito- sekä eräosastoja sekä runsas kattaus ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! farmari.net

Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka ydintoimintaa on maatalousalan ammattinäyttelyiden järjestäminen. Sen tunnettuja näyttelyitä ovat Farmari-maatalousnäyttely, KoneAgria sekä Jyväskylässä järjestettävät Wemmi-sadonkorjuumarkkinat. Näyttelyt ovat ProAgrian omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. proagria.fi/proagriatapahtumatoy