Farmarin näytteilleasettajat julki

3 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Esillä on yli 350 näytteilleasettajan osastolla mm. koneet, metsä, kotieläintuotanto, palvelut, kädentaidot ja lähiruoka

Ihmisia farmarissa 2022 sisaosastot
Kävijöitä Mikkelin Farmarin sisäosastoilla vuonna 2022

ProAgria Tapahtumat Oy
MEDIATIEDOTE 6.6.2024

Farmari-maatalousnäyttely tarjoaa heinäkuun 4.-6. päivä Seinäjoella monipuolisen näytteilleasettajakattauksen. Osastoilla ja tarjonnassa ovat esillä mm. koneet, metsä, energia, kotieläimet, palvelut, koulutus, rakentaminen, kädentaidot, lähiruoka ja erä.

Katso näytteilleasettajat

Näyttelyalue pysyy samana, aiemmista Farmareista tuttuna Seinäjoki Areenan ja Urheilutalo-Uimahallin ympäristönä, mutta alueella kulkemista on selkeytetty ja helpotettu.

- Farmari-kadulle eli Kirkkokadulle on sijoitettu osa osastoista aiempien vuosien peltoalueiden sijaan, mikä tiivistää aluetta, kertoo Farmarin näyttelypäällikkö Kirsi Varila.

Laajennettu konekenttä ja metsäosasto tarjoavat katsauksen maa- ja metsätalouden koneisiin

Mukana on viime kerrasta laajennettu konekenttä, jossa esillä ovat koneet ja laitteet maa- ja metsätalouteen sekä kotitalouksien tarpeisiin. Esillä on myös kiinnostavia uutuuksia.

- Mukana on isompia ja pienempiä koneita mm. traktoreita ja kalustoa viljan- ja nurmentuotantoon. Farmarissa on esillä kattaus pääasiassa kotimaisten valmistajien kalustoa. Sähkökäyttöiset koneet kiirivät myös maatalouteen ja näyttelyssä on esillä mm. sähkökäyttöisiä Avanteja ja mönkijöitä, kertoo ProAgria Tapahtumat Oy:n näyttelytoiminnan johtaja Henri Honkala.

Metsä- ja energiapuolelta ovat mukana koneiden ja laitteiden lisäksi myös metsän mahdollisuudet elinkeinona sekä vapaa-ajanviettopaikkana. Lukion pihaan metsäalueelle on tulossa myös Puolustusvoimat kalustoineen.

- Puolustusvoimat on tauon jälkeen saatu taas Farmariin. Yhteisenä teemana varautuminen ja huoltovarmuus liittyvät tiiviisti maatalouteen ja kiinnostavat ihmisiä, Honkala jatkaa.

Kotimainen kotieläintuotanto monipuolisesti esillä

Farmarissa on esillä kattavasti myös suomalainen kotieläintuotanto. Mukana on suuri määrä kotieläinpuolen toimijoita. Teemoina on nähtävissä mm. ruokinta, hyvinvointi, ja jalostus.

- Paikalla on upeita lypsylehmiä, lihaksikkaita pihvirotuisia nautoja, lammasosastolla paljon toiminnallisuutta ja suomenkarjan juhlavuosi jokirantalaitumella. Hevonen on esillä monipuolisesti sekä lajeina että erilaisissa näytöksissä. Siipikarjaosastolla on esillä niin munivia lintuja kuin broilereita. Kotieläintuotannon ammattilaiset, maatilayrittäjät kertovat nykyaikaisesta kotieläintuotannosta. Eläimille on tehty mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet; pihvikarja on kauniissa koivikossa, hevoset ja suomenkarja laiduntavat, kertoo Farmarin kotieläinosaston päällikkö Arja Talvilahti.

Kiinnostavana uutuutena on uusi turvetta korvaamaan tarkoitettu kuivike, Wälly, jota käytetään näyttelyeläinten kuivituksessa.

Sisäosastoilla Areenassa palvelut, lähiruoka ja kädentaidot

Kaikki sisäosastot on koottu kätevästi saman katon alle Seinäjoki Areenan A-halliin.

- Areenaan on koottu monipuolisesti oppilaitoksia, asiantuntijajärjestöjä ja muita palveluita. Lähiruoka ja kädentaito-osastot täydentävät näyttelyn entisestään monipuolista tarjontaa, Farmarin näyttelypäällikkö Kirsi Varila summaa.

Katso kaikki näytteilleasettajat: https://www.farmari.net/naytteilleasettajat

Farmari 2024 -maatalousnäyttely Seinäjoella 4.-6.7.2024, Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristö. Luvassa on kolme tapahtumapäivää, yli 350 näytteilleasettajaa, yli 200 eläintä ja yli 250 ohjelmanumeroa.

Alueelle rakentuu monipuolinen näyttelyalue, jossa on esillä vastuullinen kotieläintuotanto, kattava konekenttäalue laitteineen ja uutuuksineen, monipuolinen metsä- ja energiaosasto, sekä palveluita ja osaamista tarjoavat osastot sisä- ja ulkoalueilla. Mukana on lisäksi lähiruoka-, kädentaito- sekä eräosastoja sekä runsas kattaus ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! farmari.net

Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka ydintoimintaa on maatalousalan ammattinäyttelyiden järjestäminen. Sen tunnettuja näyttelyitä ovat Farmari-maatalousnäyttely, KoneAgria sekä Jyväskylässä järjestettävät Wemmi-sadonkorjuumarkkinat. Näyttelyt ovat ProAgrian omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. proagria.fi/proagriatapahtumatoy