Farmarin perjantaina 28 000 kävijää - sadekuurot eivät hillinneet kävijämäärää

2 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Farmarin perjantai on sujunut vilkkaissa merkeissä ja kävijämääräksi on arvioitu 28 000 kävijää.

IMG 0067

Näyttelyjohtaja Henri Honkala ja näyttelypäällikkö Kirsi Varila ovat tyytyväisiä kävijämäärään.

- Ollaan tyytyväisiä. Kävijämäärä kertoo siitä, että olemme osanneet tuoda ilmi sen, mitä kaikkea maatalousnäyttely tarjoaa ja ihmiset ovat lähteneet sitä katsomaan. Näyttelyalueella kiertäessä huomaa että ihmisillä on hauskaa. Väkimäärästä huolimatta pelkkää positiivista palautetta on tullut. Tänään olemme saaneet kiitosta että kuljetukset ja liikenne toimivat erinomaisesti, kertoo Honkala.

Tälle päivää saatiin ruokapalveluihin apua ProAgrian omasta järjestöstä, Maa- ja kotitalousnaisista.

- Maa- ja kotitalousnaiset riensivät apuun ja kävijäravintolaan saatiin uusi linjasto auki jouhevoittamaan ruokailua, kertoo Varila.

Sadekuurot eivät ole haitanneet kävijöitä

Epävakaa sää ei ole pelästyttänyt kävijöitä.

- Areenassa kuivan katon alla on myös runsaasti osastoja, jossa vierailla. Ohjelmaa on sisälavoilla mielenkiintoisin sisällöin. Mm. huoltovarmuus ja ruokaturva-teema keräsi paljon yleisöä tänään lavojen äärelle, jatkaa Varila.

Lauantaina vielä ohjelmarikas päätöspäivä

Farmari huipentuu lauantai-päivään. Lauantaina on luvassa vielä yksi ohjelmarikas päivä täynnä mielenkiintoisia ajankohtaisia teemoja, runsaasti kotieläinohjelmaa ja kiinnostavia persoonia. Luvassa on paneelikeskusteluja, mm. tulevaisuuden osaamisesta ja ammateista keskustellaan Farmari-lavalla klo 12.30. Kiinnostavia persoonia on tulossa paikalle, mm. yrittäjä-mobiilipelivirtuoosi Peter Vesterbacka sekä maatalousalan vaikuttaja "Amskidabamski" eli Anne-Mari Tarkkio. Taitolavalla mm. kisataan neulonnan nopeuskilpailussa ja lammaspuolella kilpaillaan lampaan kerinnän SM-kisoissa. Lypsykarjanäyttelyissä kilpailevat suomenkarja ja jerseyt.

Farmari 2024 -maatalousnäyttely Seinäjoella 4.-6.7.2024, Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristö. Luvassa on kolme tapahtumapäivää, lähes 400 näytteilleasettajaa, yli 200 eläintä ja yli 250 ohjelmanumeroa.

Alueelle rakentuu monipuolinen näyttelyalue, jossa on esillä vastuullinen kotieläintuotanto, kattava konekenttäalue laitteineen ja uutuuksineen, monipuolinen metsä- ja energiaosasto, sekä palveluita ja osaamista tarjoavat osastot sisä- ja ulkoalueilla. Mukana on lisäksi lähiruoka-, kädentaito- sekä eräosastoja sekä runsas kattaus ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! farmari.net