Farmarin torstai avautui vilkkaana - avauspäivän kävijämäärä yllätti järjestäjät

2 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Väkimäärä on aloituspäivälle ollut odotettua paljon suurempi. Torstaina Farmarissa oli yli 30 000 kävijää.

2 A2 A5516

- Emme varautuneet tällaiseen kävijämäärään avauspäivänä, iloitsee näyttelyjohtaja Henri Honkala ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

Ongelmilta avauspäivänä ei vältytty, mutta tapahtuman järjestäjät olivat kartalla ongelmista.

- Ongelmiin tartuttiin heti niiden ilmettyä. Liikenne ruuhkautui Seinäjoen lentokentän etäparkille. Ruuhkan syy saatiin kuitenkin selvitettyä, syynä oli liikenneympyrä, jonne liikenne jumittui. Alueelle järjestettiin liikenteenohjausta. Ratkaisuja seuraavien näyttelypäivien sujuvuutta ajatellen tarkastellaan illalla liikenteenohjauksen kanssa palaverissa, Farmari 2024 näyttelypäällikkö Kirsi Varila kertoo.

Tapahtuma-alue saa kiitosta järjestäjiltä.

- Näyttelyalue on toiminut loistavasti. Suurtapahtuman ollessa kyseessä on tavallista, että avauspäivän kokemusten perusteella prosessit tapaavat hioutua. Meidät ns. yllätettiin housut kintuissa suuren väkijämäärän kanssa, Honkala kertoo.

Näytteilleasettajien osastot ovat olleet vilkkaina asiakkaista.

- On tullut myös näytteilleasettajia, jotka haluavat kesken näyttelyn laajentaa osastoa tai ostaa lisätilaa, sillä myynti on käynyt niin hyvin, Varila kertoo.

”Täällä on melkein liikaa ihmisiä”

- Tällaista avajaispäivää ei aiemmin ole ollut. Sain kommentin että "täällä on melkein liikaa ihmisiä", joka todellakin kertoo siitä että ihmiset ovat löytäneet näyttelyyn. Uskomme että väen on saanut liikkeelle näyttelyn sisältö ja ohjelmanumeroiden ajankohtaisuus. Jos kävijämäärät jatkuvat tämän suuntaisesti perjantaina ja lauantaina, olemme suomen suurin kesätapahtuma, Honkala iloitsee.

Perjantai ja lauantai jatkuvat runsain ohjelmin

Perjantaina ohjelmassa on ajankohtaisia paneelikeskusteluja, mm. Huoltovarmuus ja ruokaturva -paneeli klo 12.30 alkaen Farmari-lavalla. Paneelissa mukana ovat mm. euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen, MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin sekä huoltovarmuuskeskuksen johtaja asiantuntija Miika Ilomäki. Kotieläinohjelmaa on mukana runsaasti mm. karitsankesyttäjäkilpailu klo 13 lammaskehässä, jossa lapset kisaavat eläintenkäsittelytaidoissa. Lypsykarjanäyttelyissä on vuorossa holstein-rodun lypsykarjanäyttelyt. Perjantaina pääsee myös tapaamaan maatalousalan vaikuttajaa, Maalaisjärki-kanavalla tubettavaa Anna Länsisalmi-Keisalaa, ProAgrian osastolla A380 Seinäjoki Areenassa klo 13.

Farmari 2024 -maatalousnäyttely Seinäjoella 4.-6.7.2024, Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristö. Luvassa on kolme tapahtumapäivää, lähes 400 näytteilleasettajaa, yli 200 eläintä ja yli 250 ohjelmanumeroa.

Alueelle rakentuu monipuolinen näyttelyalue, jossa on esillä vastuullinen kotieläintuotanto, kattava konekenttäalue laitteineen ja uutuuksineen, monipuolinen metsä- ja energiaosasto, sekä palveluita ja osaamista tarjoavat osastot sisä- ja ulkoalueilla. Mukana on lisäksi lähiruoka-, kädentaito- sekä eräosastoja sekä runsas kattaus ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! farmari.net

Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka ydintoimintaa on maatalousalan ammattinäyttelyiden järjestäminen. Sen tunnettuja näyttelyitä ovat Farmari-maatalousnäyttely, KoneAgria sekä Jyväskylässä järjestettävät Wemmi-sadonkorjuumarkkinat. Näyttelyt ovat ProAgrian omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. proagria.fi/proagriatapahtumatoy