Farmarissa jaettiin Maistuva maaseutuyritys -palkinnot 16 yritykselle

10 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Farmarin perjantaissa jaettiin Maistuva maaseutuyritys -tunnustuspalkintoja. Maistuva maaseutuyritys on tunnustuspalkinto, jonka Maa- ja kotitalousnaiset (MKN) jakaa vuosittain. Palkinnolla halutaan nostaa esille maaseudulta suurenmoisia makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita.

Maistuva maaseutuyritys 2024 palkitut

Maistuva maaseutuyritykset on valittu vuodelle 2024

Tiedote 

JULKAISTU: 05.07.2024
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry

Vuoden 2024 Maistuva maaseutuyritykset valittu


Suomalainen maaseutu tuottajineen ja yrityksineen tarjoaa laadukkaita raaka-aineita ja elintarvikkeita niin teollisuudelle, kaupalle kuin kuluttajillekin. Maistuva maaseutu -tunnustuksella MKN tuo esille suomalaista ruokaa, sen tuottajia ja sankaritarinoita suomalaisen ruoan takana. Samalla kannustetaan ihmisiä suosimaan lähiruokaa, käyttämään suomalaisten tuottajien ja yritysten palveluja, järjestämään yhteisiä tapahtumia ruoan ympärille, hyödyntämään luonnon antimia ja nauttimaan ruokaa myös luonnossa. Palkinto lanseerattiin Suomi 100 -juhlavuonna ja se myönnetään maakunnittain.

Maakunnista pyydettiin ehdotuksia kuluttajilta kylien ja kuntien maistuvimmista maaseutuyrityksistä, tuottajista, jalostajista, ruokapalveluyrityksistä, ja muista ruokaelämyksiä tarjoavista toimijoista Maistuva maaseutuyritysten valitsemiseksi. Näistä ehdotuksista alueelliset raadit valitsivat voittajan. Valinnassa on painotettu mm. seuraavia tekijöitä:

Tuotteiden ja palvelujen maistuvuus, elämyksellisyys sekä innovatiivisuus.
Yrityksen halu kehittyä ja uudistua.
Yrityksen kyky verkostoitua ja tehdä yhteistyötä.
Yrityksen toiminnan vaikutukset maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuudelle ja näkyvyydelle.
Yritys kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen, ympäristöarvojen ja kiertotalouden mahdollisuuksiin.
Maistuva maaseutu -tunnustuspalkinnot annettiin yrityksille Farmari-messuilla Seinäjoella perjantaina 5.7.2024.

Palkitut Maistuva maaseutuyritykset 2024

ETELÄ-SAVO
Restaurant Solitary, Rantasalmi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Remi Trémouillen ravintola Rantasalmella saa omilla fine dining -annoksillaan positiivista näkyvyyttä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin Etelä-Savossa. Annoksissa kokeillaan rohkeasti ja innovatiivisesti erilaisia paikallisia raaka-aineita – sekoittaen ja yhdistellen erilaisia ruokaperinteitä. Näin ruokaperinteistä syntyy uutta ruokakulttuuria, joka pohjautuu vahvasti aitoon arvostukseen alueen ruokatuotantoa ja raaka-aineita kohtaan. Ravintolan asiakkaille tarjotaan positiivisia yllätyksiä ja elämyksiä lautasella. Ruoassa maistuu rakkaus matkailua kohtaan, sekä maailmalta kerätyt opit. Ravintolan toiminnassa korostuu etenkin sosiaalinen vastuullisuus, kun iso osa raaka-aineista pyritään hankkimaan lähietäisyydeltä. Yhteistyöstä lähialueella hyötyvät kaikki ja siten ravintolan toiminta vahvistaa myös alueen elinvoimaisuutta. Restaurant Solitary on helmi ”keskellä metsää” ja luo omalta osaltaan vahvaa nostetta ruokamatkailuun.

ETELÄ-KARJALA
Päivi-Angervo, Imatra

Päivi Maaranen on kotoisin Imatralta Vuoksen rannalta. Hän on saanut varttua maaseudun rauhassa metsien läheisyydessä. Päivi-Angervon kaikki tuotteet valmistetaan pienimuotoisesti käsityönä ilman tarpeettomia lisäaineita, ja raaka-aineet kerätään vastuullisesti luontoa kunnioittaen. Kaikki mehut – myös glögeissä käytetyt – ovat kylmäpuristettuja ja pastöroituja. Päivi Maaranen yhdistää ennakkoluulottomasti villin luonnon raaka-aineita sekä puutarhan antimia. Hän nostaa esille sellaisia marjoja, villiyrttejä ja sieniä, jotka usein jäävät vähemmälle huomiolle, mutta ovat monikäyttöisiä, ravintorikkaita ja herkullisia. Päivi-Angervon kaikessa toiminnassa näkyy ja rakkaus luontoon sekä luonnosta nauttiminen kaikilla aisteilla.

HÄME
Hakolan Marjatila, Janakkala

Outi Koskisen Hakolan Marjatilalla on laajamuotoista ja maistuvaa kahvila- sekä kokoustoimintaa -villiyrttikursseja, syntymäpäiviä ja muita tilaisuuksia unohtamatta. Myytävät tuotteet ovat aina laadukkaita ja herkullisia ja ne leivotaan pääasiassa tilan omista jauhoista ja marjoista. Uusien tuotteiden kehittelyssä huomioidaan aina vuodenajat ja eri sesongit. Hakolan Marjatila tunnetaan lämminhenkistä palvelustaan ja se tuo positiivisesti maaseutua esille.

KYMENLAAKSO
puotimaalla, Kouvola

Yrittäjä Liisa Mattila tunnetaan helposti lähestyttävänä. Mäkelän tilalla on viljelty maata 1700-luvulta lähtien, ja luomuviljelyyn se siirtyi vuonna 1995. Tilalla tuotetaan laadukasta luomuviljaa ja luomumustaherukoita, jotka poimitaan koneellisesti ja myydään suoraan kuluttajille. Mäkelän tilan tuotteita voi tilata Kouvolan REKO-jakeluun sekä ostaa Korialla sijaitsevasta puotimaalla-ekokaupasta. Erilaisissa tapahtumissa Mäkelän tilan tuotteita voi löytää siirrettävästä konttipuodista. Yrittäjät tarjoavat asiakkailleen monipuolisen tuotevalikoiman. Puotimaalla ja luomuviljely edistävät omalta osaltaan kestävää kehitystä ja samalla ympäristön hyvinvointia.

PIRKANMAA
Kaitajärven tila, Ruovesi

Merja ja Marko Kaitajärven Kaitajärven tila on perinteikäs maatila Pohjois-Pirkanmaalla. Tilalla on harjoitettu aiemmin lypsykarjan kasvatusta, lammastaloutta ja pelkkää viljelyä jo 1700-luvun lopulta asti. Nykyinen isäntäpari aloitti lammastalouden 12 vuotta sitten. Tilalta löytyy tilamyymälä ja paikallisia raaka-aineita hyödyntävä tilausravintola Haukkamaan Paimen. Itse tuotettua karitsaa on lähes aina pidoissa tarjolla. Tilamyynti on tuonut karitsanlihan alueelle, jossa sitä ei ole aiemmin totuttu syömään. Koronakeväänä 2020 emäntä kehitti Kotiruokaa Kotiovelle-palvelun. Asiakas voi valita vaihtuvasta listasta maistuvia kotiruokia, joissa käytetään laadukkaita raaka-aineita, tilata viikoittain tai vaikka satunnaisesti, ja tuotteet toimitetaan kotiovelle lähikuntien alueella perjantaisin.

UUSIMAA
Krannin tila, Nurmijärvi

Yrittäjien Anne Lukanan ja Olli Lukkarisen työn kautta Krannin tila elää ajassa, luoden elävää maaseutua ympärilleen. Krannin tilalla viljellään luomuviljaa, joka jatkojalostetaan erilaisiksi tuoreiksi myllytuotteiksi kuluttajille ja asiakasyrityksille. Krannin tila tarjoaa lähiruokaa pellolta pöytään ja tilan toimintaan voi tulla tutustumaa paikan päälle. Tilan tuotteita voi ostaa monista Etelä-Suomen vähittäiskaupoista, tilamyymälästä tai tilan verkkokaupasta. Yritys tekee yhteistyötä myös monien muiden lähiruokayritysten kanssa. Tila on kehittynyt voimakkaasti pienehköstä toimijasta monipuoliseksi maatilayritykseksi. Tilalta löytyy nykyisin kauramylly, tilamyymälä, noutoboxi-palvelu, kesäkahvila ja navetan ylisiltä juhlatilat.

KAINUU
Maalaiskahvila Mummula, Hyrynsalmi

Yrittäjä Kaisu Anttosen ainutlaatuisen ja viehättävän Maalaiskahvila Mummulan löytää Kainuun maakunnasta Hyrynsalmelta 5-tien varresta. Kesäaikaan kahvilan pihamaalla voi nähdä kanoja ja pupuja. Maalaiskahvila Mummulassa voi järjestää perhejuhlia tai yritystilaisuuksia, kesäsesongin ulkopuolella ruokaa voi tilata myös ryhmille. Yrittäjän leipomuksia ja laatikoita saa ostaa paikallisesta K-kaupasta. Yritys yhdistää ruokaan myös musiikkia ja äänimaljarentoutusta. Mummulasta tekee erityisen yrityksen kehittävä ote, maistuva ruoka ja ihana maalaismiljöö eläimineen.

POHJOIS-KARJALA
Akselin Herkkupaja

Tohmajärveläiset Akselin Herkkupaja Oy:n yrittäjät Kalle ja Riikka Tervonen viljelevät luomumansikkaa Kiteen Huikkolassa. Osa luomumansikoista pakastekuivataan ja myydään Aho-brändillä kokonaisina, viipaleina, jauheina ja suklaakuorrutettuna. Pakastekuivaaminen on hyvin innovatiivinen menetelmä. Pakastekuivauksessa mansikan rakenne, maku, väri, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät paremmin kuin muissa kuivausmenetelmissä. Akselin Herkkupajassa valmistetaan luomumansikoista myös mansikkavaahtokarkkeja ja luomumansikkaglögiä. Tuotteita on myynnissä vähittäiskaupoissa ja Emman puodissa Joensuun Kauppahallissa. Akselin Herkkupaja Oy on innovatiivinen yritys, jonka tuotteet ovat elämys ja herättävät suurta ihastusta. Yrittäjäpariskunta tekee hyvää yhteistyötä muiden yrittäjien ja kehittäjien kanssa. Yritystoiminta on vastuullista ja se huomioi kestävän kehityksen periaatteet. Yritys kuuluu Karelia à la carte -verkostoon, jonka arvoja ovat paikallisuus, karjalaisuus, vieraanvaraisuus, luonto.

POHJOIS-SAVO
Hiekkalan tila (Pohjolan Hedelmä Oy), Kuopio, Jännevirta

Panu Hiekkalan Hiekkalan tila on vanha kuopiolainen kantatila, joka on ollut samalla suvulla 1870-luvulta alkaen. Isäntä Panu Hiekkala aloitti viljelyn vuonna 1995, minkä jälkeen luomutuotantoon siirtyminen tapahtui nopeasti. Tilalla on viljelty luomuna myös ruista, kauraa, hernettä ja nurmea. Nykyisin tila tarjoaa myös luomukesäkurpitsaa ja käsin nostettua perunaa valtakunnalliseen myyntiin. Omenan- ja päärynänviljely aloitettiin vuonna 2010. Tilalla on 5 000 omenapuuta ja 700 päärynäpuuta. Hedelmänviljelyn lisäksi tilalla valmistetaan hilloja, mehuja ja omenapäärynäglögiä, joiden hedelmäpitoisuus on suuri. Tuotteita myydään Pohjolan Hedelmä -brändillä. Yritys on kehittänyt hedelmänviljelyä ja jatkojalostusta pitkäjänteisesti, sinnikkäästi, rohkeasti ja tinkimättömästi. Panu Hiekkala toimii aktiivisesti erilaisissa lähiruokaverkostoissa ja tuotteita on myynnissä vähittäiskaupoissa ja erilaisissa lähiruokapisteissä. Hedelmien tuotanto on kestävän kehityksen mukaista ja koko viiden hehtaarin tarha-alue on monimuotoisuuslähde ja pörriäisparatiisi. Alueen hoitotyöt tehdään monimuotoisuutta lisäten ja pölyttäjien tarpeet huomioiden. Hedelmäpuiden pölytyksestä huolehtii runsaan luonnonpölyttäjäkannan lisäksi noin 500 000 tarhamehiläistä.

KESKI-SUOMI
Maalaishotelli Morva

Morvassa tuloksellista maaseutuyrittämistä toteutetaan jo toisessa polvessa. Yritys kehittää toimintaansa rohkeasti ja innovatiivisesti. Yrittäjä toimii eri verkostoissa ja kantaa vastuuta myös lähialueen hyvinvoinnista. Maalaishotelli Morva tarjoaa maukasta satokausien mukaista ruokaa. Sen keittiössä käytetään mahdollisimman paljon lähialueen tuotteita sekä luonnosta saatavia raaka-aineita. Maalaishotellille itsekasvatettu ruoka on kunnia-asia. Lisäksi Morvan luonto ja hyvin hoidettu ympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin elämyksiin.

Raati halusi antaa myös kunniamaininnan Vaissi Oy:lle. Perheyrityksellä on pitkä historia. Perusteet kunniamaininnalle ovat innovatiivisen ja menestyneen tuotteen kehittely kaalista, varsin perinteisestä raaka-aineesta. Yritys toimii lisäksi vastuullisesti kaikilla osa-alueilla, eli kantaa taloudellista, sosiaalista ja ekologista vastuuta. Kannattavan liiketoiminnan luominen on vaatinut luovuutta, oivaltamista ja osaamista.

LAPPI
MettänMaku, Savukoski

Tuuli Rautava on perustanut MettänMaku -yrityksensä vuonna 2022 Savukoskelle. MettänMaku on yhden naisen yritys, joka valmistaa retkiruokia, kuivattuja elintarvikkeita ja muita luonnonherkkuja paikallisista, puhtaista raaka-aineista. Tuotteet ovat syntyneet yrittäjän omista tarpeista sekä mielenkiinnosta. Tuuli on ollut luonnontuotteiden kanssa tekemisissä kaksikymmentä vuotta, mutta luonnonvaratuottaja-koulutuksen myötä syntyi oma elintarviketuotesarja. Kaikki tuotteet ovat lähi- tai luonnontuotteita. Yrittäjä panostaa tuotevalikoimassaan erityisesti retkituotteisiin. Retkiruokien tuottajat ovat pääsääntöisesti suuria yrityksiä, joten MettänMaku sopii hyvin mukaan hiukan erilaisten tuotteiden kanssa. Yrityksen toiminnassa tulee esiin sen yrittäjän rohkeus: yritys on perustettu henkilökohtaisten vahvuuksien pohjalle toimialalle, jossa perinteisesti toimivat suuret elintarvikealan yritykset. MettänMaku -yrityksen toiminta nojaa yrittäjän vahvaan ammattitaitoon: tuntemukseen Lapin luonnontuotteista sekä osaamiseen elintarvikealalta. Tuotteissa hyödynnetään muiden lappilaisten elintarvikealan yritysten sivuvirtoja, jolloin arvokkaat ja ainutlaatuiset lappilaiset raaka-aineet tulee hyödynnetyksi kokonaisuudessaan eikä hukkaa muodostu. Yksinyrittäjyyden haasteisiin vastatakseen yrittäjä verkostoituu rohkeasti ympäri Suomen, hyödyntäen myös läheistensä osaamista ja ammattitaitoa viedessään eteenpäin yrityksensä toimintaa.

SATAKUNTA
Koivuniemen Herran Farmi, Merikarvia

Koivuniemen Herran kotieläinpihan perinteiset kotieläimet ja hieman erikoisemmatkin eläinystävät ovat ilahduttaneet kaiken ikäisiä vierailijoita aina vuodesta 1991. Koivuniemen Herra on tarjonnut alusta asti kävijöilleen monenlaista tekemistä kotieläinten silittelystä maatilan arkisiin töihin. Koivuniemen Herran neljäs vuosikymmen on tuonut mukanaan paljon uutta. Sukupolvenvaihdoksen myötä päävastuu siirtyi vuonna 2020 Sirkka-Liisan ja Markun lapsille, Frans ja Miina Koivuniemelle. Omistajanvaihdoksen lisäksi vaihtui fyysinen sijainti: Koivuniemen tila jäi vanhan isäntäparin yksityiskäyttöön ja Koivuniemen Herra avasi ovensa tanssipaikkana tunnetun legendaarisen Merikievarin tiloissa, Harjun tilalla. MuuMaa-landeteemapuistossa voi seikkailla suomalaiseen maaseutuun. Vanhalla maatilalla pääsee osallistumaan moneen ohjattuun aktiviteettiin, kuten lehmän lypsyyn, hevosten hoitoon ja lampaiden syöttämiseen. Maukas lähiruoka on myös kaiken keskiössä.

Koivuniemen Herran Farmi tekee laajaa yhteistyötä alueen yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa, sekä laajemmin alueellisesti ja valtakunnallisesti.

VARSINAIS-SUOMI
Uusitalon tila, Littoinen (Lieto)

Uusitalon tila on 1917 perustettu sukutila, jossa Jukka Tuominen jatkaa vaimonsa Sinikan kanssa isänsä ja isoisänsä aloittamaa elämäntyötä. Tila tuottaa luomumaitoa Valiolle, jossa siitä jalostetaan luomutuotteita. Lehmiä tilalla on noin 65 ja nuoria eläimiä suunnilleen saman verran. Tilalla on lisäksi joka viikonloppu avoinna tilamyymälä ja kahvila sekä eläimiä nähtävänä. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon myös vierailijat. Yrittäjät tekevät laajaa yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, kuten alan oppilaitosten hanketoimijoiden ja muiden yritysten kanssa.

POHJOIS-POHJANMAA
KaJo-jäätelö, Utajärvi

Yrittäjillä, Joni Pitkäsellä ja Kalle Vimparilla on hyvät yhteistyö- ja verkostoitumistaidot. Yritys edustaa uudenlaista yhteistyötä kahden tilan välillä ja se toimii myös aktiivisesti yhdessä muiden tahojen kanssa, kuten perustamisvaiheessa esimerkiksi Arinan kanssa. Lisäksi KaJo -jäätelö on Oamkin aktiivinen kumppani ja mukana Likiksen lähiruokatapahtumassa. Nuoret yrittäjät ovat itse esimerkkeinä elävästä maaseudusta. He osaavat viestiä monipuolisesti ja positiivisesti maaseudun asioista. Lisäksi KaJon tuotteet maistuvat herkullisilta! KaJo-jäätelöissä yhdistyvät puhtaat raaka-aineet.

KESKI-POHJANMAA
Riistaravintola Pikku Peura, Lestijärvi

Riistaravintola Pikku Peuran Marja Hakkarainen on jo vuosia tehnyt pitkäjänteistä työtä Lestijärven palvelujen ja elinvoimaisuuden eteen. Marja on innovatiivinen ja idearikas ravintolayrittäjä, joka ei pelkää heittäytyä uuteen. Marja tekee yhteistyötä rakentavasti lähialueen yrittäjien kanssa ja kokemuksellaan ja osaamisellaan ylläpitää Keski-Pohjanmaan palveluntarjontaa.

ETELÄ-POHJANMAA
Annin Marjatarha, Kauhava

Reijo Laakson ja Arja Raatikaisen Annin Marjatarha tekee menestyksekästä, tyylikästä ja laadukasta työtä marjojen parissa Kauhavalla, Etelä-Pohjanmaalla. Tarhalla tuotetaan mm. tunneliviljelmillä vadelmaa ja avomaalla mansikkaa. Satoa myydään marjoina, mutta myös jalosteina, kuten hilloina ja juomina. Lisäksi hienosti hoidetussa maatilan pihamiljöössä asiakkaita palvelee kesäkahvila, jossa saa herkutella belgialaistyylisillä vohveleilla ja tietenkin marjoilla.

Laadukkaat, maukkaat ja suuret marjat ovat marjanviljelyyn perinpohjaisesti perehtyneen yrittäjäpariskunnan osaamisen osoitus. Marjatilan toiminnassa yhdistyvät moderni ja kehittävä ote sekä perinteiden ja maalaismiljöön kunnioitus. Yrittäjät taitavat alkutuotannon, jalostuksen ja asiakasymmärryksen. Yhteistyö muiden yritysten, lähiyhteisön sekä kehittämistahojen kanssa on arkipäivää tämän marjatilan yrittäjille, jotka vuosi vuodelta kehittävät yritystoimintaansa käyttäen hyödykseen innovatiivisesti hankerahoituksia ja asiantuntija-apua. Annin marjatarhalla tehdään työ kuin työ laadulla ja tyylillä. Annin marjatarhalla asiointi on elämys.

Yhteystiedot ja lisätietoja tunnuspalkinnon saaneista yrityksistä:

Restaurant Solitary, Rantasalmi
Remi Trémouille
045 6663991
Kuruntie 22, 58900 Rantasalmi
remi@restaurantsolitary.com
https://www.facebook.com/restaurantsolitary?locale=fi_FI
https://www.restaurantsolitary.com/

Päivi-Angervo, Imatra
Päivi Maaranen
040 960 3001
Takamaantie 4
55610 Imatra
paiviangervo@gmail.com
https://paivi-angervo.fi/
https://www.facebook.com/paiviangervo?locale=fi_FI
https://www.instagram.com/paiviangervo/

Hakolan marjatila, Janakkala
Outi Koskinen
040 0487866
Piilokivi 26
14200 Janakkala
hakolanmarjatila@gmail.com
https://www.facebook.com/HakolanMarjatila/?locale=fi_FI
https://www.instagram.com/hakolanmarjatila/

puotimaalla, Koria
Liisa Mattila
0400749730
Mäkelänmäki 34
45610 Koria
asiakaspalvelu@puotimaalla.fi
https://www.puotimaalla.fi/
https://www.facebook.com/Puotimaalla
https://www.instagram.com/puotimaalla_liisa/

Kaitajärven tila, Ruovesi
Marko ja Merja Kaitajärvi
040 5201631
Kaitajärventie 46
34870 VISUVESI
info@kaitajarventila.fi
https://www.kaitajarventila.fi/
https://www.facebook.com/kaitajarventila/?ref=embed_page

Krannin tila, Lepsämä
Anne Lukana
050 300 0756
Takkulantie 9
01830 Lepsämä
anne.lukana@krannintila.fi
https://krannintila.fi/
https://www.facebook.com/p/Kranni-61551236761760/?locale=fi_FI
https://www.instagram.com/krannintila/

Maalaiskahvila Mummula, Hyrynsalmi
Kaisu Anttonen
044 982 9425
Ämmänsaarentie 6
89400 Hyrynsalmi
kaisu.anttonen@gmail.com
https://www.facebook.com/MaalaiskahvilaMummula/?locale=fi_FI
https://www.instagram.com/maalaiskahvila/

Akselin Herkkupaja Oy, Tohmajärvi
Kalle Tervonen
050 5664519
Kotkanpesäntie 32 Onkamo, Tohmajärvi
myynti@akselinherkkupaja.fi
https://www.akselinherkkupaja.fi/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100082887085128
https://www.instagram.com/akselinherkkupaja/

Hiekkalan tila (Pohjolan Hedelmä Oy)
Panu Hiekkala
040 7463834
Jänneniementie 212
70940 Jännevirta, Kuopio
info@pohjolanhedelma.fi
https://www.pohjolanhedelma.fi/hiekkalantila
https://www.facebook.com/eunpohjoisinhedelma
https://www.instagram.com/pohjolanhedelma

Maalaishotelli Morva Oy, Juokslahti
Teija Värelä
040 8282581
Morvantie 189
42140 Juokslahti
info@morva.fi
www.morva.fi

Kunniamaininta:
Vaissi Oy, Riiho
014 7544630
http://vaissi.fi/

MettänMaku
Tuuli Rautava
044 541 0013
tuulirautava@gmail.com
https://mettanmaku.fi/
https://www.facebook.com/mettanmaku/
https://www.instagram.com/explore/locations/107407148660871/mettan-maku/
TIKTOK Tuuli Rautava

Koiviniemen Herran Farmi, Merikarvia
040 533 8057
Harjuntie 28
29790 Tuorila
info@koivuniemenherra.fi
https://koivuniemenherra.fi/

Uusitalon tila, Littoinen
Jukka Tuominen 0400 820782
Sinikka​ Tuominen 040 7679782
Suopohjantie 44
20660 Littoinen (Lieto)​
uusitalon.tila@gmail.com
https://www.facebook.com/UusitalonTilaLieto/
https://uusitalontila.fi/

KaJo-jäätelö
Joni Pitkänen ja Kalle Vimpari
0400 609 174
Marjatie 2
91600 UTAJÄRVI
kajo@kajojaatelo.fi
https://www.kajojaatelo.fi/
https://www.facebook.com/KaJoJaatelo/
https://www.instagram.com/kajojaatelo/

Riistaravintola Pikku Peura
Marja Hakkarainen
Kinnulantie 695
69450 Ylilesti
050 5141001
pikkupeura@kotinet.com
https://pikkupeura.fi/
https://www.facebook.com/pikkupeura

Annin Marjatarha
Laakso Reijo ja Raatikainen Arja
044 0804005
Pyysalontie 278
62200 Kauhava
anni@marjatarha.fi
https://marjatarha.fi/
https://www.facebook.com/marjatarha
https://www.instagram.com/anninmarjatarha

LISÄTIETOJA ANTAVAT:

Mervi Mäki-Neste
MKN Keskuksen hallituksen puheenjohtaja
050 5876297
makineste@gmail.com

Eeva Rantala
Projektikoordinaattori
MKN Keskus ry
041 7305690
eeva.rantala@maajakotitalousnaiset.fi