Farmarissa syödään kotimaista ruokaa, mukana pientuottajien ruoka-annosmyyntiä

2 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Farmarissa syödään kotimaista ja lähellä tuotettua ruokaa. Näyttelyalueen ruokapalveluista vastaa Compass Group ja lisäksi alueelle odotetaan tuottajien ruoka-annosmyyntipisteitä.

Ruokapalvelukuva2

ProAgria Tapahtumat Oy
MEDIATIEDOTE
5.3.2024

Farmari-maatalousnäyttelyssä Seinäjoella syödään 4.–6.7. kotimaista ja lähellä tuotettua ruokaa. Näyttelyalueen ruokapalveluista vastaa Compass Group ja lisäksi alueelle odotetaan tuottajien ruoka-annosmyyntipisteitä.

- Farmariin on tulossa monipuolista ruokaa valittavaksi moneen eri makuun. Suuren näyttely-yleisön ruokahuollon toimivuus on merkittävä asia ja olemme tyytyväisiä, että saamme ruokahuollon palvelutuottajaksemme maailman johtavan ruoka- ja monipalveluyhtiö Compass Groupin, kertoo Henri Honkala, näyttelytoiminnan johtaja ja hallituksen puheenjohtaja ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

Farmariin odotetaan myös pientuottajien lähiruoka-annosmyyntiä. Tarjontaa täydentää lähiruokaosastoilta mukaan ostettava kotimainen ruoka.

- Ruokahuollon toimivuuden lisäksi meille on tärkeää, että alueen pientuottajat saavat mahdollisuuden tulla myymään omia lähiruoka-annoksiaan sekä tuotteitaan. Tuottajien annosmyynti ja pakatut elintarvikkeet täydentävät näyttelyn ruokavalikoimaa ja tarjoavat hienon mahdollisuuden tuoda esille kotimaista ruokaa, jatkaa näyttelypäällikkö Kirsi Varila.

Ruoka-annosmyynnistä kiinnostuneita tuottajia pyydetään olemaan yhteydessä Compass Groupiin, joka vastaa annosmyyntipisteiden valinnasta.

- Tarjoamme näyttelyn kävijälle monipuolisen ja vastuullisen kokonaisuuden maukkaita ja laadukkaita ruokatuotteita. Kattava kokonaisuus syntyy alueen pientuottajien kanssa yhteistyössä, jota odotamme innolla.

Olemme miettineet, miten parhaalla tavalla tukisimme paikallisia pientuottajia ja yrittäjiä, ja päätimme antaa kenttäalueen ruokamyyntipisteiden käyttöön. Pidämme omat ravintolamme auki ja tarjoamme vastuullista sekä hyvää ruokaa kotimaisista raaka-aineista.

Meillä Compass Groupilla raaka-aineiden kotimaisuusasteemme on korkea: esimerkiksi tuore liha, maito ja kanamunat ovat 100-prosenttisesti kotimaisia.
Compass Group on toiminut Seinäjoella jo pitkään: Meillä on alueella 11 ravintolaa ja työllistämme paikallisesti 30 työntekijää. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt ravintoloissamme tarjottavalle lounaalle ja pakatulle ruoalle Avainlippu-tunnuksen, kertoo asiakkuuspäällikkö Pasi Lahtinen Compass Groupilta.
Farmari 2024 -maatalousnäyttely Seinäjoella 4.-6.7.2024, Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristö.

Alueelle rakentuu monipuolinen näyttelyalue, jossa on esillä vastuullinen kotieläintuotanto, kattava konekenttäalue laitteineen ja uutuuksineen, monipuolinen metsä- ja energiaosasto, sekä palveluita ja osaamista tarjoavat osastot sisä- ja ulkoalueilla. Mukana on lisäksi lähiruoka-, kädentaito- sekä eräosastoja sekä runsas kattaus ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! farmari.net


Lisätietoja:


Henri Honkala
näyttelytoiminnan johtaja, hallituksen puheenjohtaja ProAgria Tapahtumat Oy
henri.honkala@proagria.fi

040 827 7100


Kirsi Varila
näyttelypäällikkö, Farmari 2024
kirsi.varila@proagria.fi

040 196 4434

Pasi Lahtinen
asiakkuuspäällikkö, Compass Group
pasi.lahtinen@compass-group.fi

044 711 9589

Ruoka-annosmyynnistä Farmarissa kiinnostuneet, yhteydenotot:

seinajokiareena@compass-group.fi