Kuin aikamatka maaseudun mummolaan – Wanha Mannila tarjoaa matkailuelämyksiä perinteisessä maalaismiljöössä

2 min lukuaika

Uutiset

Punkaharjulaisella Wanhan Mannilan tilalla on aidossa maatilan pihapiirissä aamiaismajoitusta, kotieläinpiha, valokuvanäyttely ja kesäkahvila.

Wanha Mannilan sukutila on esimerkki uudistuvasta maaseutuyrittämisestä.

Maatilan tarina alkoi jo sata vuotta sitten, mutta vuosikymmenten kuluessa perinteisestä maataloudesta ja peltoviljelystä on siirrytty matkailuun.

Jo kolmen vuosikymmenen ajan tilan isäntäväki on palvellut kesäisin maatilamatkailijoita. Maatilan ympäristöä on kunnostettu vanhaa miljöötä kunnioittaen ja säilyttäen, koska perinteisestä tunnelmasta halutaan pitää kiinni.

- Täällä on viihtyisä ja turvallinen maalaisympäristö, jossa voi viettää mukavaa kesäpäivää. Olemme halunneet säilyttää sellaista tunnelmaa kuin entisajan maaseudun mummolassa, kesäisäntä Yrjö Utti kertoo.

Wanha Mannilan toiminta keskittyy kesäsesonkiin ja vilkkaimpaan lomakauteen, jolloin Punkaharjulla ja Savonlinnan seudulla liikkuu paljon matkailijoita.

- Haluamme tarjota mahdollisuuden nauttia maaseudusta ja saada erilaisia kokemuksia kaupunkielämän vastapainoksi, Utti jatkaa.

Wanhassa Mannilassa on tarjolla aamiaismajoitusta idyllisissä aitoissa, huoneissa, isommissa huoneistoissa ja leirintäalueella.

Matkailuelämyksistä voivat nauttia myös päiväkävijät. Kotieläinpihalla voi tutustua perinteisiin maatilan eläimiin, kuten lampaisiin, vuohiin, kanoihin ja ankkoihin sekä poneihin, kaneihin, kissoihin ja maatilan Teppo-koiraan.

Pihapiirissä on vanhan riihen valokuvanäyttely ja kesäkahvila, jossa tarjotaan kotitekoisia, suolaisia ja makeita, herkkuja. Yksi kesäkahvilan ehdottomista suosikeista on itseleivotut pullat.

Pihapiirissä on paljon tilaa, joten päivää voi viettää pihapelien parissa tai piknikillä. Käytettävissä on myös kota, jossa voi grillata omia herkkuja.

- Meille voi tulla viettämään omatoimista retkipäivää ja nauttia luonnosta. Pellot, metsät, järvet ja luontopolut ovat aivan vieressä ja vapaassa käytössä, Utti vinkkaa.

Entisajan elämäntapaa maaseudulla voi maistaa myös lasten maatilaleireillä kesäkuussa. Majoitusvaraukset kannattaa tehdä etukäteen.

Tilaa maatilan pihapiirissä on kuitenkin sen verran, että heinäkuussakin kaikki päiväkävijät mahtuvat takuuvarmasti maalaistunnelman pariin.

Wanha Mannila sijaitsee Punkaharjulla osoitteessa Suolahdentie 8, 58450 Punkaharju. Vierailuaika on kaikkina farmarin aukiolopäivinä kello 12–18. Wanha Mannila ottaa vastaan ryhmiä myös muina aikoina sovitusti. Katso tarkemmat yhteystiedot www.wanhamannila.fi.