”Miljoona” ideaa kotipuutarhaan ja piknik tuhansien tulppaanien keskellä – Mikkelipuisto on avoin luontokeidas

2 min lukuaika

Uutiset

Kivenheiton päässä Mikkelin keskustasta sijaitseva Mikkelipuisto tarjoaa elämyksiä luonnosta, kauniista ympäristöstä, kukista ja kasveista kiinnostuneille.

Täysin uudistettu alue on ainutlaatuinen luontokeidas keskellä kaupunkia ja näkemisen arvoinen paikka kaikille, vakuuttaa Esedun puutarhuri Minna Ahonen.

- Olemme tehneet peruskunnostuksen alueelle ja puisto on taas huippukunnossa. Uutuutena istutimme 1500 tulppaania, mitkä ovat varmasti komea näky, Ahonen kertoo.

Mikkelipuiston luonnonläheinen alue on monipuolinen kokonaisuus, joka sisältää yli 30 yritysten mallipuutarhaa.

Mallipuutarhat tarjoavat joka vuosi uutta nähtävää. Sekä kesäkukkia, monivuotisia istutuksia että erilaisia puutarharakennelmia on paljon, joten mallipuutarhoista voi poimia ”miljoona” ideaa omaan kotipuutarhaan.

- Kesäkukkia on valtava määrä Mikkelipuiston alueella, lähes kaikki mahdolliset, Ahonen sanoo. Mikkelipuistoon kuuluu paljon vapaassa käytössä olevaa puistoaluetta, joka kutsuu piknikille luonnon keskelle. Rantaan rajautuvan puiston nurmikoilla on myös mukava harrastaa monenlaista, kuten pihapelejä, joita on vuokrattavana.

Jos vesille haluaa, vuokrattavana on myös sup-lautoja ja kanootteja.

- Mikkelipuisto on kaikille avoin paikka nauttia luonnosta. Viltti mukaan ja tänne vain viettämään piknik-päivää, Ahonen kannustaa.

Lapsiperheitä hemmotellaan kahdella, aidatulla ja turvallisella leikkipaikalla. Lisäksi puutarhoista löytyy majamaisia pajutunneleita, mitkä ovat lasten kestosuosikkeja. Mikkelipuistossa on myös kolme nuotiopaikkaa, mitkä ovat kovassa käytössä.

- Jos on mielessä juuri tietty aika, nuotiopaikka kannattaa varata etukäteen, Ahonen vinkkaa.

Mikkelipuistossa palvelee laadukas ravintola Greeneri ja monipuolinen puutarhamyymälä Viherpiha. Lisäksi alueella voi tutustua kahteen HKL:n vanhaan raitiovaunuun. Kesäaikaan Mikkelipuistossa järjestetään myös erilaista ohjelmaa ja toimintaa.

Mikkelipuisto sijaitsee Mikkelissä osoitteessa Pursialankatu 5, 50100 Mikkeli.

Mikkelipuisto on avoinna 24/7. Ravintola palvelee näyttelypäivinä palvelee to 9-20, pe-la 9-22 ja Viherpiha to-pe 9-18, la 9-16. Mikkelipuisto ottaa vastaan ryhmiä opastetuille kierroksille sovitusti. Yhteyshenkilö on Minna Ahonen 040-6153442.