Näyttävällä kotieläinosastolla mukana mm. SM-kisat, eläinnäyttelyitä ja eläinmaailman julkkiksia

2 min lukuaika

Uutiset· Tiedotteet

Farmariin on tulossa satoja eläimiä ja paljon ohjelmaa neljässä tapahtumakehässä.

IMG 9508

ProAgria Tapahtumat Oy
MEDIATIEDOTE
11.4.2024

Seinäjoen Farmari vetää 4.-6.7. Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon alueen täyteen kotieläimiä. Mukana on satoja eläimiä ja runsaasti eläinohjelmaa neljässä eri kehässä.

- Farmarin kotieläinkentän voi sanoa olevan näyttelyn vetonaula! Tulossa on tänäkin vuonna valtavan laaja kotieläinosasto. Mukaan on tulossa paljon eläimiä, mm. eri rotuista lypsy- ja lihakarjaa, isoja ja pieniä hevosia, sekä lampaita, vuohia ja alpakoita, kertoo Farmarin kotieläinkentän päällikkö Arja Talvilahti.

Tapahtumassa ovat esillä vastuullisen kotieläintuotannon asiat, eläinten hyvinvointi, ruokinta ja jalostusteemat. Tapahtumakehissä tapahtuu jokaisena päivänä ja luvassa on mm. lammaspaimennusnäytöksiä, hevospuolelta mm. hevosen kengän taontaa ja valjastusnäytöksiä, eri nautarotujen karjanäyttelyitä ja paljon muuta.

- Farmarissa järjestetään valtakunnalliset lypsykarjanäyttelyt eri roduille. Kansallisista kisoista luvassa ovat kerinnän SM-kisat lauantaina ja lisäksi on tulossa erikoisuuksia, mm. nautojen paimentamista hevosilla. Tapahtumakehissä on luvassa ohjelmaa jatkuvasti kolmen päivän ajan ja kävijätkin pääsevät osallistumaan: rohkeimmat pääsevät mm. kokeilemaan omia rodeotaitojaan mekaanisen rodeohärän selässä, Talvilahti jatkaa.

Kotieläinkentälle on tulossa myös eläinmaailman julkkiksia ja todella isoja ja pieniä eläimiä.

- Torstaina paikalla on TikTok-sensaatio, Suomen tuhmin poni Osmo. Ravimaailman julkkiksista paikalle saadaan myös eteläpohjalainen ravikuningatar Akaasia, Talvilahti mainitsee.

Vastuullisuus on kotieläinkentän suunnittelun avainsana. Koko alue on suunniteltu mahdollisimman luonnonmukaiseksi, ja suuri osa eläimistä pääsee nauttimaan laitumista. Tapahtuman järjestäjät varmistavat eläinten hyvinvoinnin ja terveyden tekemällä tiivistä yhteistyötä mm. ETT:n kanssa. Näyttelyyn tuotavista eläimistä otetaan ennakkoon näytteitä tautiriskin minimoimiseksi, esim. salmonellanäytteet. Näyttelyssä eläinten hyvinvoinnista huolehtivat eläinten omistajat, hoitajat ja paikalla on kokoajan eläinlääkäri.

Farmari 2024 -maatalousnäyttely Seinäjoella 4.-6.7.2024, Seinäjoki Areenan ja Uimahalli-Urheilutalon ympäristö.

Alueelle rakentuu monipuolinen näyttelyalue, jossa on esillä vastuullinen kotieläintuotanto, kattava konekenttäalue laitteineen ja uutuuksineen, monipuolinen metsä- ja energiaosasto, sekä palveluita ja osaamista tarjoavat osastot sisä- ja ulkoalueilla. Mukana on lisäksi lähiruoka-, kädentaito- sekä eräosastoja sekä runsas kattaus ohjelmaa: asiaa ja elämyksiä! farmari.net

Lisätietoja:

Arja Talvilahti

kotieläinkentän päällikkö, Farmari 2024

arja.talvilahti@proagria.fi

0400 168 489

Kirsi Varila

näyttelypäällikkö, Farmari 2024

kirsi.varila@proagria.fi

040 196 4434

Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, jonka ydintoimintaa on maatalousalan ammattinäyttelyiden järjestäminen. Sen tunnettuja näyttelyitä ovat Farmari-maatalousnäyttely, KoneAgria sekä Jyväskylässä järjestettävät Wemmi-sadonkorjuumarkkinat. Näyttelyt ovat ProAgrian omistajien eli viljelijöiden haluamia uuden teknologian, tiedon ja menetelmien tutustumispaikkoja ja suosittuja kohtaamis- ja verkostoitumispaikkoja. proagria.fi/proagriatapahtumatoy