Vierulan tilan kioskista saa juuri poimittuja mansikoita ja perunoita keskiyölläkin: ”Tuoreus on meille tärkein arvo”

2 min lukuaika

Uutiset

Mäntyharjulainen Vierulan marja- ja vihannestila tuottaa marjoja ja kesävihanneksia puhtailla pelloilla ja kuljettaa tuotteet aina itse myyntipaikoille. Lähiruokamyymälänä toimivana itsepalvelukioski palvelee 24/7.

Mäntyharjulainen Vierulan tila on perinteikäs marja- ja vihannestila, jossa ovat nykyisten yrittäjien voimalla puhaltaneet reilut seitsemän vuotta uudet tuulet.

Kaikista tärkeintä on edelleen puhtaan ja tuoreen lähiruuan tuottaminen, mutta yrittäjät Tiina ja Mikko Kohonen ovat uudistaneet rohkeasti tilan toimintaa ja tuotevalikoimaa.

Yksi esimerkki on tilan itsepalvelukioski, joka palvelee läpi vuoden 24/7.

Kesäisin tarjolla on yötä päivää juuri poimittuja mansikoita ja vadelmia, hetki sitten pellosta nostettuja uusia perunoita sekä muita tuoreita kesävihanneksia kasvukauden mukaan. - Meillä on kioskissa joskus ollut juhannusyönä oikein ruuhkaa, myöntää Tiina Kohonen.

Itsepalvelukioskista on muodostunut lähiruokamyymälä, jossa on sesongin tuoretuotteiden lisäksi Vierulan omista marjoista tehtyjä tuotteita, kuten ihania hilloja, perinteisiä marjamehuja, ainutlaatuisia kuohujuomia ja pakastekuivattuja marjoja.

Tuoretuotteista valmistetut jalosteet, joiden eteen Vierulan tila on tehnyt paljon kehitystyötä, mahdollistavat itsepalvelukioskin aukiolon ympäri vuoden.

Tärkeää on ollut löytää valikoimaan mukaan laadukkaita lähialueen pientuottajien tuotteita. Itsepalvelukioskin lisäksi Vierulan omia herkkuja ja muita valikoituja lähituotteita myydään tilan omassa verkkokaupassa.

- Kotimaisuuden ja lähiruuan suosion edistäminen tulevat sivutuotteena, koska laadukkaita lähiruokatuotteita on vain helppo ottaa myyntiin, Kohonen sanoo.

Vierulan tilan päätuote on ollut yli 30 vuotta tuore mansikka, jota viljellään avomaan lisäksi kasvutunneleissa. Ensimmäiset tuoreet mansikat kypsyvät myyntiin toukokuussa ja tuoretta mansikkaa on tarjolla usein syyskuulle saakka.

- Kevät on tänä vuonna myöhässä, mutta kesäkuun ensimmäisestä viikonlopusta alkaen tuoreita mansikoita on tarjolla, Mikko Kohonen lupaa.

Vierulan tilalle on kunnia-asia, että tuoretuotteet ovat aina aidosti tuoreita, korkeintaan samana päivänä poimittuja tai pellosta nostettuja, oli kyse sitten marjoista tai vihanneksista.

- Tuoreus on meille tärkein arvo. Jos siitä on tingitty, sen maistaa aina. Jokaisessa tuotteessa pitää olla maku kohdallaan, Mikko Kohonen sanoo.

Vierulan tilan tuoretuotteet tuodaan aina suoraan pellolta myyntiin ja kuljetetaan itse kaikkiin myyntipisteisiin.

Itsepalvelukioskin ja tilamyynnin lisäksi Vierulan tuotteita on kesällä myynnissä omissa myyntipisteissä, kesätoreilla ja lähialueen kaupoissa.

Vierulan tila sijaitsee Mäntyharjussa osoitteessa Salmentie 517, 52970 Pankalahti. Vierulan tilan itsepalvelukioski palvelee 24/7. Kioski sijaitsee tilakeskuksessa, joten päiväaikaan vieraat näkevät paikan päällä marja- ja vihannestilan sesonkiajan aitoa arkea. Vierulan tila ottaa vastaan ryhmiä myös muina aikoina sovitusti. Yhteyshenkilö on Tiina Kohonen 040-5142946. Vierulan tilan myyntipisteet löytyvät myös Farmarin kaikilta sisäänkäynneiltä kaikkina näyttelypäivinä.